Haspelwagens

Haspelwagens

Baveck produceert haspelwagens voor snel- en langzaamverkeer

De Baveck haspelwagen is een functionele en zeer duurzame haspelwagen die zich in de loop der jaren bewezen heeft. Voor elke haspelmaat en gewicht leveren wij een haspelwagen, van standaard tot op maat gemaakt! Alle Baveck snelverkeer haspelwagens zijn RDW goedgekeurd.

Snelverkeer

Baveck produceert enkel- en tandemasser haspelwagens voor het snelverkeer. De HW2800 enkelasser kan standaard een gewicht laden van bijna 2000 kg en de HW3500 tandemasser een gewicht van bijna 2500 kg.

De haspelwagens zijn uit te rusten met een haspel op- en afrolunit met brandstofmotor, verstelbare trekhaak, horizontale of verticale achterbalk en ze zijn gecoat of verzinkt uitvoerbaar.

Met hoogsterkte staalsoorten is het ook mogelijk om de haspelwagens lichter uit te voeren, waardoor er meer lading vervoert kan worden of er kan met een licher trekkend voertuig gewerkt worden.

Langzaamverkeer

Baveck ontwikkeld en bouwt haspelwagens van al een laadvermogen van 40 ton en groeiend! Hierbij zijn al inlegbreedtes van meer dan 4 meter mogelijk.
Kenmerkend aan deze haspelwagens is vooral de robuuste bouw en het spelingsvrije uitschuifsysteem om de haspelwagens in breedte uit te schuiven.

Haspelwagens tot 15 ton zijn vergelijkbaar met die van het langzaamverkeer. Bij haspelwagens vanaf 15 ton wordt gebruik gemaakt van hoogsterkte staalsoorten en unieke construcies om de sterkte van de haspelwagen te garanderen. Hierbij zijn de haspelwagens uitgerust met hydraulische veerconstructies, waarmee ook de haspelwagen waterpas gezet kan worden en waarmee de wagen geheel in hoogte versteld kan worden.
De haspelwagens zijn in breedte verstelbaar met een slijtvast en spelingsvrij systeem, waardoor er nagenoeg geen vervorming ontstaat tussen beide ophangpunten van de haspel.
De haspelaandrijving is hydraulisch in breedte verstelbaar en wordt continu met dezelfde kracht tegen de haspel aangedrukt, waardoor de oneffenheden in de haspel worden opgevangen. De snelheid van de aandrijving is met een afstandsbediening fijn af te regelen.

Ons assortiment in 'Haspelwagens'